Keresés ebben a blogban

2019. december 5., csütörtök

Kedves kis „haszontalanságaink”

Debrecenben is sokan gyűjtenek ezt-azt, és összejöveteleket is tartanak a cserélgetés érdekében. De az embernek enélkül is hamar megsokasodhatnak azok a „lomjai”, amiket amúgy sajnál kidobni...


Gyerekkorban a lányoknak például a babák, a fiúknak a kisautók foglalnak el egyre több helyet, s ezek mellett az építőjátékok is gyorsan kinövik a polcaikat. Aztán nem kevesek felnőttként se válnak meg a tárgyaiktól, sőt egyre megszállottabban gyarapítják azokat – legyen szó szalvétáról, mini üvegcsékről vagy akár veterán motorkerékpárokról.
Nagyításért kattints a képre!

Én igazából csak képeslapokat és Debrecennel kapcsolatos relikviákat, kiadványokat spájzolok, de a mindennapi élet mellékeseként például jó pár kézkrémes fémdobozt is elraktam. Mégpedig azokat, amiket színes meserajzok is díszítenek, plusz a feliratuk dombornyomású.


Hiszen ezeknek köszönhetően a tégelyek nemcsak egyediek, hanem kedvesek is. Sőt, némelyikük belsejében is meglepetésekre bukkanhatunk, mivel ott is elrejtettek kis vidám alakokat! S hogy mire jók ezek a dobozok? Nos, kiválóan tarthatók bennük tűk, gyöngyök, pénzek is.

Egyébként a Kinder-figurák világrekorder gyűjtője, Fauszt Márton az 1980-as évek végén Debrecenben volt sorkatonai szolgálaton. Ő azt mondta, hogy gyakorlatilag mindent gyűjt, amit rendszerezni lehet. Fantasztikus kollekcióját a cívisvárosban is bemutatta, és megannyi szép kiadványt is megjelentetett a rajongóknak. Az ő lenyűgöző szakértelme és odaadó szeretete is szépen példázza, hogy milyen az, ha az embernek a hobbija a munkája!


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése