Keresés ebben a blogban

2023. november 29., szerda

Volt egyszer egy Resti...


Debrecen egyik kedvelt vendéglője volt a Resti, ami a Nagyállomás 1961-ben átadott új épületegyüttesében működött.  A szép emlékű fogadó ma már a múlté.

A Resti 1961-ben, a Nagyállomás átadásának évében. Fotó: Fortepan / Uvaterv

Hangulatát az egykori sok-sok vendég mellett a fenti szép színes fotó is őrzi, ami egy német nyelvű Debrecen-térképben jelent meg 
(70972-PANORAMA kóddal).

Ilyen volt az egykori Resti kerthelyisége, amiről a Fortepan is sok pazar képet őriz

A benti részében régóta egy vegyeskereskedés működik. Volt neki egy hangulatos kerthelyisége is, ám az sajnos ma már az enyészeté. Bekukucskálva azonban láthatók az egykori lámpák, oszlopok és egy Róna-italos óriásplakát is. A Petőfi tér felőli váróterem tejivójáról ebben a cikkünkben írtunk.

A resti mellett egy szuper tejivó is működött az állomáson. Fotó: Fortepan / Bauer Sándor, 1974

Sajnálatos, hogy ezt sorsot hagyják neki, hiszen akár szabadtéri vendéglőként is újra szolgálhatná az utazóközönséget. (Ha érdekelnek csodás fotók a régi vasúti palotánkról, akkor látogass ide.

A váróteremben található egykori Tejbár 1974-es életképe. Fotó: Fortepan / Bauer Sándor

DBKL

Ebben a szívszorító látványban lehet részünk benézve a peron felől a Resti kerthelyiségébe... Fotó: © Debreceni Képeslapok

Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Resti-étlap 1969-ből. A másolatot Papp Zsuzzsanna osztotta meg
az olvasóinkkal. Köszönjük szépen!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése