Keresés ebben a blogban

2018. május 16., szerda

Ez volt a mennyei szépségek városa


Debrecen régmúltjából mutatunk most egy szép színes lapválogatást. Abba az időbe kalandozunk, amit mi már csak ezekről a csodás felvételekről ismerhetünk... (A galéria a képre kattintva is megnyitható.)


Ismét egy ismerősünk lepett meg minket egy köteg pazar reprinttel. A fenti fotókon a Széchenyi utca, a Nagyállomás palotája, az egykori DMKE, valamint a zöldellő főutca és a Kálvin tér lenyűgöző látványában gyönyörködhetünk. A következő képek a Kistemplom, a Nagyállomás és a Simonffy-sarki bérház lélegzetelállító arcait idézik meg a ma emberének:


Az Alföldi Takarékpénztár lebontott székháza és a Tisza-palota pompázik a következő képeslapmásolatokon, no meg persze egy szép villamos és az ezernyi növény az Aranybikával átellenben, a városházánál.Természetesen csodálatos volt a főtér is. Mellette a Szent Anna utcai gimnázium és katolikus templom előtt is annyi fa burjánzik a régi üdvözlőkártyákon, hogy az már szinte hihetetlen! A bal alsó jelenet pedig a régi Kossuth utcára visz vissza, ahol a pénzügyi palotát és a kerítéses Csokonai Színházat is láthatjuk.


Ugye milyen fantasztikus, hogy ilyen mesés is volt a cívisváros? Az utolsó fotókon a villamosok előtti kisvonattal, valamint hortobágyi csikósokkal is találkozhatunk. Ők is ugyanolyan mennyeien szépségesek a képen, mint maga Debrecen!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.