Keresés ebben a blogban

2017. június 6., kedd

Ahol a Frohner Szálloda állt


Debrecen a II. világháború harcai és bombázásai nyomán nemcsak a Nagyállomás és a mai Petőfi tér környékén szenvedett károkat, hanem például a belvárosban is. Akkor pusztult el a Frohner Szálloda is.

A képeslapmásolatot V. Pákozdi Károly Zoltán osztotta meg az olvasóinkkal. Köszönjük!

A főutca és a Miklós utca sarkán lévő Frohner Szálloda helyére emeletes lakóházat építettek, mely teljesen más stílust képvisel. Ezt a helyet vettük szemügyre a magasból a minap, amikor
Tóth Pál idegenvezetővel ezúttal a megyeháza nevezetességeivel ismerkedtünk.

A Piac utca látványa a Szent Anna-sarokról. Mai fotók: Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok

A kirándulásunk gyermeknapon volt, tehát nem sokan lézengtek a környéken (nem úgy a Nagytemplomnál és az erdőben). Szokatlannak hatott a magasból a néptelen Piac utca látványa:


Bekukkantottunk a második emeleti ablakból a Miklós utcába is. Szépen ráláthattunk az Apollo Mozira és az evangélikus templomra, szintén gyér forgalom mellett...

A Miklós utca, jobbról az Apollo, hátul a templom. Mai fotók: Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok

S végül íme a jobb összehasonlítás érdekében még egy pazar, 1911 előtti régi kópia erről a városrészről. Ezt Vekerdi Károlynak köszönhetjük:Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után.
A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.