Keresés ebben a blogban

2017. augusztus 23., szerda

1967 nosztalgikus színei...

Debrecen 50 évvel ezelőtti arcára Inkey Tibor fotóművész nagyszerű felvételein is rácsodálkozhatunk.


A Mester belvárosi képei közül elsőként a Kossuth térben gyönyörködhetünk, a következő pedig az esős Vörös Hadsereg útja forgalmát örökítette meg a Felszabadulási emlékműnél.


A Fortepanon közölt dokumentumok sorában Inkey Tibor szakított a hagyománnyal, és a Nagytemplom mellől is visszanézett Debrecen szívére. (A galéria a képre kattintva is megnyitható!)


És ha már ott nézelődött, akkor természetesen az Aranybikát is megörökítette.
Az alábbi képen a Csapó utca felőli látvány tárul fel.


A következő fotó a Bajcsy-sarok korabeli emlékét is felidézi:


Inkey Tibor nemcsak kívülről szemlélte a cívisváros egyik jelképének számító szállodát, hanem belülről is feltérképezte. Lássuk, milyen volt  1967-ben a hotel hallja!


Káprázatos az Üvegterem is...


Hasonlóképpen híres volt a szálló pincéjében működő Kinizsi Söröző. A Bajcsy utcai vendéglő konyhája ma is sokak szívét dobogtatja meg!


Inkey Tibor 1998-ban hunyt el, s a tevékenységét Életműdíjjal is elismerték. Íme végül még egy szépen komponált fotója a Felszabadulási emlékmű mellől. (Az 1967-es virágkarnevál legjobb pillanatai pedig ebben az összeállításunkban eleveníthetők fel.)


A Kossuth tér  a Mester fotóján. A Fortepan szerint ez 1969-es felvétel

Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után.
A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.