Keresés ebben a blogban

2017. október 7., szombat

Slambucfőzők versenye

A debreceni tájegység jellegzetes népi eledelének, a slambucnak a készítői versengenek a Homokkerti Közösségi Ház udvarán, október első szombatján.

A csodálatos napsütéses időjárásban megrendezett gasztronómiai vetélkedőn 15 bogrács körül sürögnek-forognak a résztvevők. Közben pogácsáznak, itókát kortyolgatnak, s jókat beszélgetnek, nevetgélnek a szuper társaságban.

A legtöbb csapat csupán szalonnát, tésztát, krumplit, valamint sót és vizet használ a slambuc elkészítéséhez. Fotók, videó: Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok


Némelyikük piros paprikával is ízesíti, és csak egy-két versenyző pirítja meg a tésztát (ami pedig leginkább házi lebbencs). Az illata és a látványa azonban mindnek fenséges!


Összeveszni persze egyikük se fog azon, hogy miként is készül az ,,igazi" slambuc. Elfogadják, ha a másik nem pont úgy csinálja, mint emezek. A zsűri úgyis körbejár, egyenként megkérdezi az összetevőket és a főzési módot, s végül természetesen meg is kóstolja a slambucokat...


...amik bárhogyan is születtek, például forgatással, kavarással avagy erős paprikával, egészen biztosan mind isteni ízű remekmű! Fotók, videó: Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok





Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után.
A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.