Keresés ebben a blogban

2022. április 7., csütörtök

Szieszta a vigadóteraszon


Debrecen legnépszerűbb pihenő-, kikapcsolódási és szórakozóhelye az 1970-es években még vitathatatlanul a Nagyerdő volt. 

Abban az időben, ha az ember tartalmasan akart kirándulni, akkor azt helyben is megtehette. Hiszen a Nagyerdőben együtt volt a stadion, az állatkert, a vidámpark, valamint a strand is. Sőt mindemellett a csónakázó-tó is fogadta a vendégeket, akik ugyanott az Újvigadóba is betérhettek. 
A most megosztott felvételeket a Hajdú–Bihar című, gazdagon illusztrált albumból választottuk, amit a megyei tanács megbízásából készített az Idegenforgalmi és Propaganda Kiadó Vállalat.

Ekkor még nem volt feszített víztükrű a Nagyerdei Strand versenymedencéje, de így is nagy népszerűségnek örvendett.
Fotók, kiadó: Hajdú
Bihar Megyei Tanács / Idegenforgalmi és Propaganda Kiadó Vállalat

Fénykorát élte még ekkor a park, ahol a Békás-tó környéke is mesebeli vadromantikára csábította a természet kedvelőit. Közülük sokan itt nyaraltak például a Téesz- vagy a Kohászüdülőben. S mint utaltunk rá, 1978-ban a strand is pazar helynek számított. A fenti fotó is ezt hivatott bemutatni – azt, hogy mennyire jól és olcsón elvolt az ember egész nap a Nagyerdőben... DBKL



(Az itt megosztott képeslapokat se a netről szedtük le valaki mástól, hanem a valódi kiadványok alkotta gyűjteményünk megbecsült példányai. Ne lopj te se!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése