Keresés ebben a blogban

2022. július 21., csütörtök

Strandolás a XX. század hajnalán


Debrecenben akkora fürdőélet volt az 1900-as évek elején, hogy azt a mai ínséges világunkban szinte már el se tudjuk képzelni. Mostani galériánkat ebből a régi szép korszakból válogattuk a Fortepan.hu nagyerdei strandos kollekciója alapján. A következő felvételnek az is lehetne a címe, hogy Tarzan és Jane a nagyerdei fürdőben. Főként, hogy Halmosi Sándor képe 1935-ös. 


Talán éppen ez a bronzbarna izompacsirta repül a trambulinról az alábbi szenzációs képen.
(Fotó: Fortepan, Halmosi Sándor.)


A hölgyek viseletét már láthattuk, a lenti zsánerben pedig a férfiak ,,ruházatából" is újabb ízelítőt kaphatunk... (Fotó: Fortepan / Halmosi Sándor, 1935.)


Az alábbi felvétel rögzítési helyéről nem vagyunk teljes mértékben meggyőződve, de a Fortepan szerint ez is debreceni. (Fotó: Mészöly Leonóra, 1935.)


Mészöly Leonórától két 1940-es fotográfia is felkerült a galériába. A következő csoport a trambulinos medence korlátján élvezi a nyarat.


A bal szélső fiatalember is fotózott, és boldog társait az utolsó képünkön bemutatott pozitúrában örökítette meg. Ha pedig érdekel Debrecen sok-sok további fantasztikus strandja és csónakázója,


Ugyanakkor a színes összeállításunk a régi nagyerdei strandról idekattintva is megcsodálható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése