Keresés ebben a blogban

2018. december 2., vasárnap

Advent 2018


Debrecenben elkezdődött a 2018-as advent beköszöntével a vízkeresztig tartó díszkivilágítás. Fényfüzérek ragyognak a fákon, és ismét járnak a ,,diszkóvillamosok".

A Kossztuh tér ünnepi látképe. Fotók© Fekete Ferenc / Debreceni Képeslapok

A fő attrakció ezúttal is a főtéri óriáskerék, mely ezúttal magasabb a tavalyinál. Mellette, december 5-től, ismét lesz koripálya a Nagytemplom előtt, amit gyerekek használhatnak majd.


Aznap a lappföldi Mikulás Debrecenbe is ellátogat. A Kossuth téren természetesen ünnepi műsor lesz a nagy szakállú tiszteletére, és hagyományosan motoros felvonulás is szórakoztatja akkor a látogatókat.

A szelfizők kedvence, a Debrecen-utcabútor a főtéren. Fotók© Fekete Ferenc / Debreceni Képeslapok

Mindeközben természetesen az adventi, karácsonyi vásár, valamint az újabb gyertyagyújtó ünnepségek is színesítik a karácsonyi időszak hangulatát. A kereskedők december 23-án estig árulhatnak a Piac utcán és a Kossuth téren.

A Kossuth téri fényáradat a Piac utca páratlan oldala felől. Fotók© Fekete Ferenc / Debreceni Képeslapok

Karácsony után azonban már kezdődik is az év végi időszak, amit a szilveszteri buli zár le, és koronáz meg. A díszkivilágítás január 6-ig, a farsangolás beköszöntéig gyönyörködteti a korzózókat.

Fényáradat a Nagytemplom előtt. Fotók© Fekete Ferenc / Debreceni Képeslapok


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése