Keresés ebben a blogban

2023. január 11., szerda

Volt egyszer egy Utopia


Debrecen egyik leghíresebb bulihelye volt 1998. szeptember 5-ig az Utopia Disco & House Club (akárcsak a legendás Újvigadó). Egy Vágóhíd utcai épületben nyílt meg 1997. január 10-én, amikor is sztárvendégként Sipos F. Tamás szórakoztatta a nagyérdeműt.


Egy olvasónk szerint korábban a Kőbányai Porcelán gyára működött az épületben, ahol porcelán villamossági eszközöket készítettek – lásd a hozzászólásokat. A fenti jegymásolatot egyébként Kiss Mónika és Harcos Tibi is feltöltötte a fotóinkhoz.


Katonka Róbert két belső felvétellel is megörvendeztette mindazokat, akik szép emlékeket őriznek az Utopiáról. Tőlük tudjuk azt is, hogy a Z+ invázió és az akkori DJ-k szerint az ország legjobb discoja volt ez a Zsibivel szemközti klub!


Idézet Katonka Róberttől: ,,Majdnem 2 éven át üzemelt ez a nagyszerű house club. Ami meg 20 év elteltével is ilyen érdeklődésnek örvend. Noha a helynek mar csak az emlékei vannak meg, és maga az épület,ami már semmilyen formában nem hasonlít az egykori önmagához."


És még egy vélemény: ,,Imádtam oda járni, ez egy család volt szinte akik oda jártak, hétről hétre!!!" A diszkó később átalakult, és a neve Rivalda Dance Ring Ifjúsági Szórakoztató Centrum lett.


Harcos Tibi ezt is leírta: ,,Van egy bélyegzőm, amivel a belépők kezére nyomtak, az UV-tintás párnával együtt." Sőt, Ő egy darabkát az Utópia belső falából is eltett emlékbe... S vajon mi van ma az 1998. szeptember 5-én bezárt disco épületében? Íme:



Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése