Keresés ebben a blogban

2018. február 19., hétfő

Volt egyszer egy Utopia


Debrecen egyik leghíresebb bulihelye volt az Utopia Disco & House Club (akárcsak a legendás Újvigadó). Egy Vágóhíd utcai épületben nyílt meg 1997. január 10-én, amikor is sztárvendégként Sipos F. Tamás szórakoztatta a nagyérdeműt.


Egy olvasónk szerint korábban a Kőbányai Porcelán gyára működött az épületben, ahol porcelán villamossági eszközöket készítettek – lásd a hozzászólásokat. A fenti jegymásolatot egyébként Kiss Mónika és Harcos Tibi is feltöltötte a fotóinkhoz.


Katonka Róbert két belső felvétellel is megörvendeztette mindazokat, akik szép emlékeket őriznek az Utopiáról. Tőlük tudjuk azt is, hogy a Z+ invázió és az akkori DJ-k szerint az ország legjobb discoja volt ez a Zsibivel szemközti klub!


Idézet Katonka Róberttől: ,,Majdnem 2 even at uzemelt ez a nagyszeru house club. Ami meg 20 ev elteltevel is ilyen erdeklodesnek orvend. Noha a helynek mar csak az emlekei vannak meg, es maga az epulet,ami mar semilyen formaban nem hasonlit az egykori onmagahoz."


És még egy vélemény: ,,Imádtam oda járni, ez egy család volt szinte akik oda jártak, hétről hétre!!!" A diszkó később átalakult, és a neve Rivalda Dance Ring Ifjúsági Szórakoztató Centrum lett.Harcos Tibi ezt is leírta: ,,Van egy bélyegzőm, amivel a belépők kezére nyomtak, az UV-tintás párnával együtt." Sőt, Ő egy darabkát az Utópia belső falából is eltett emlékbe... S vajon mi van ma az épületben? Íme:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.