Keresés ebben a blogban

2017. január 9., hétfő

Téli örömök a jeges tájon


Debrecenben is a tartós hideg hatására befagytak a vizes helyek. Így történt a Békás-tavon is, ahol sokan engednek a csábításnak, hogy élvezzék a csúszkálást (a tiltás ellenére is). Összeállításunk végén egy kis videót is mutatunk a jeges csodáról... Fotók: Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok


A jégpáncél kiváló vastag volt a január 8-i túránkon, ám az is igaz, hogy a barázdáltsága miatt csak kevés helyen lehet jól csúszkálni rajta. Az viszont szuper, hogy most nem vették körbe a tavat a ,,szokásos" ízléstelen sárga műanyagszalaggal. (A galéria a képre kattintva is megnyitható.)

Van, aki babakocsival ment át a Békás-tavon. Szerencsére nem történt baleset...
Fotók: Vass Attila Tamás /
 
Debreceni Képeslapok

Jeges mókázásunk közben a korai naplementét is megcsodálhattuk. Megkapó volt az általa kirajzolódott aranyhíd, ugyanakkor a jég hullámai is egész különleges látványt nyújtottak így.


Átmentünk az Egyetem térre is. Ott fiatalok éppen egy kiszebábot fontak vesszőből. Igen csinos lett ez a farsangi figura – főként, hogy még fehér festékkel is megszínezték.

A télűző kiszebábot a hagyomány szerint el szokták égetni. Fotók: Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok

Végül íme a fent jelzett videó a havas-jeges Békás-tóról. A szabadtéri színpad felőli parton ereszkedtünk le, és ott örökítettük meg a fagyos táj szuper látványát:



(Ha érdekelnek a régi telek fotói a csónakázóról, az Oláh Gábor utcai koripályáról és a Békásról, akkor idekattintva tekintheted meg róla az összeállításunkat.)

DBKL

Bónusz kép: megfagyott a Sziklás-csobogó is. Sőt, tükörjég borítja a kis patakot is, ami a Békás-tóba vezeti a vízesést. Érdemes fentről gyönyörködni benne, és persze siklani rajta egy jót!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése