Keresés ebben a blogban

2017. január 26., csütörtök

Tündérkertté változtak a parkok

Debrecenben a hideg ismét csodát varázsolt a városra. Csillogó zúzmara borított fehér kristálytakarót a növényekre és az épületekre... (A galéria a képre kattintva is megnyitható.)

Tündérkertté változott a Református Kollégium előtti park is. Fotók: Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok

A frissen behavazott Verestemplom látványát még január 14-én reggel örökítettük meg. Azóta a sok kedves hozzászólásból azt is megtudtuk, hogy nemcsak a gyülekezeti hely, hanem a Kígyó utcai sárga épület története is nagyon érdekes! (A felső képünk január 25-én készült.)


A Déri téren január 20-án jártunk, amikor is a múzeum bemutatta a legújabb kiadványát. Aztán a magyar kultúra napja alkalmából is ,,tiszteletünket tettük", hiszen azon a vasárnapon díjtalanul lehetett megtekinteni a patinás intézmény kiállításait. Köszönet a lehetőségért.

A Déri tér kora esti színei. Fotók: Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok

Felkerestük a napokban a Békás-tavat is, ami mostanában prímán befagyott. Lévén Ágnes napja és verőfényes napsütés, felidéztük a népi megfigyelést: bő termés várható, a lányok pedig megálmodhatják a jövendőbelijüket... (A képen látható korizó nem sokáig élvezhette a jeget: leküldték a szekusok.)


Visszatérve a január 25-i, zúzmarás Emlékkertbe, íme még egy felvétel a varázslatos arcát mutató parkról. Ha pedig érdekelnek további szép téli deres-havas fotók Debrecenről,
akkor idekattintva tekintheted meg róla az összeállításunkat.

A csupa fehérség ellenére is fantasztikus színekkel gyönyörködtetnek ilyenkor a parkok, utcai növénysorok!
Fotók: Vass Attila Tamás /
 
Debreceni Képeslapok


(Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják
Debreceni Képeslapok fotóit, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról,
akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után!)

Bónusz kép: a Faraktár utcai felüljáró környéke a Sándor-villánál, valamint a fehér pompába öltözött Fényes udvari kiserdő, 2017. január 25-én:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése