Keresés ebben a blogban

2023. március 5., vasárnap

A Széchenyi utcai újságos is megszűnt

A bezárt újságárusító pavilon (jobbról) a debreceni buszpályaudvar Széchenyi utcai szélén. Fotók© Debreceni Képeslapok

Debrecenben évek óta már csak két újságárusító pavilon szolgálta a járókelőket: a Csapó utca elején lévő, valamint az a kereskedés, amelyik még a Széchenyi utcán, a távolsági buszállomásnál található.

Korábban ez utóbbi területen kisebb bazárváros volt szuper lacipecsenyésekkel, ajándék- és ruhaárusokkal, de az aktuális főépítész lebontatta azokat.

Széchenyi utcai bódék a helyi és a távolsági buszmegállók között találhatók. Fotók© Debreceni Képeslapok

Ezek közül azonban immár a Széchenyi utcai bódé sem működik. Sőt, az ablakába kihelyezett tábla tanúsága szerint végleg bezárt. De ez nem minden: a jelek szerint a szomszédos büfé se üzemel már.

Széchenyi utcai pavilon(ok) a nagy forgalom ellenére is immár bezárt(ak). Fotók© Debreceni Képeslapok

Az újságos árudák eltűnését a nyomtatott lappéldányszám csökkenése és a pavilonok kitiltása is okozta. Az elvitetett házikók némelyike a Vágóhíd utcai Zsibogónál áll elkerítve, a legtöbbet elbontották (virág-, dohány- és ételárusítót is), de van, amelyik játszótéri raktár, illetve lakótelepi lángosos lett, például az Újkerti lakótelepen. A buszállomásnál lévő áruda megszüntetése „mellesleg” azért is meglepő, mert annak elvileg nagy volt a forgalma a közeli helyi és távolsági megállók miatt.

Korábban ezen a területen ruhás-, ajándék- és vendéglátópavilonok is álltak. Fotók© Debreceni Képeslapok

Végezetül az egyetlen megmaradt – a Csapó utca elején található – újságosbódét mutatjuk be, valamint egy régi képünkön az akkor még működő Széchenyi utcai pavilont. Ha pedig érdekel a Szoboszlói úti gazdag történelmű és építészeti adottságú, kereken 100 éve megnyitott és 2014-ben lebontott kis trafik históriája sok archív képpel, akkor látogass erre a múltidéző összeállításunkra.

Két utolsó újságosbódénk a Csapó és a Széchenyi utcán (21.08.24.), amikor még mindkettőben volt élet. Fotók© Debreceni Képeslapok

DBKL

Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése