Keresés ebben a blogban

2023. május 5., péntek

Így látszik a BMW-gyár építése az Újkertből

A hatalmas autógyári beruházás látképe az újkerti Lehel utcából. Fotók: © Nyitrai Daniella

Debrecenben, a megyeszékhely nyugati határán fekvő városrésznél, Macsnál is óriási építkezés zajlik napjainkban, hiszen ott valósul meg a német BMW új autógyára. Kedves olvasónk, Nyitrai Daniella ezt a beruházást is megörökítette a távoli Újkerti lakótelep egyik 14 emeletes lakóházából, s a különleges felvételei közül a leendő üzem látképéről és a környékéről is küldött meglepetést a magazinunknak.

A Debreceni Egyetem Innovációs Központja, mögötte pedig az épülő BMW-gyár  Fotók: © Nyitrai Daniella

Nyitrai Daniella Lehel utcai kémlelőhelyéről a Debreceni Egyetem Innovációs Központja is tökéletesen kirajzolódik, miként arra a fenti fotón is rácsodálkozhatunk. Arrébb tekintve pedig az alábbi nem mindennapi panorámában lehet részük a szerencsés nézelődőknek többek között az Akadémia utca, a Debreceni Egyetem, nagyáruházak és a volt házgyár látványával:

A Kertváros nevű debreceni városrész, immár tavaszi smaragd ruhát öltve. Fotók: © Nyitrai Daniella


Utolsó felvételünkön a Borbíró tér egyik 14 emeletes lakóházának tetején működött csillagvizsgáló kupolája kacsint vissza ránk. Végül pedig íme, a Szerző korábbi hasonló fotós anyagai:

A 15. emeleten lévő kupolában a Magnitúdó Csillagászati Egyesület Debrecen működött. Fotók: © Nyitrai Daniella

DBKL

Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése