Keresés ebben a blogban

2023. május 20., szombat

A Loki első kupagyőzelme

Debrecen kedvenc futballcsapata, a Loki 1999. május 20-án vívta a története első Magyar Kupa-beli döntőjét, mégpedig a Tatabánya ellen. A találkozót Vácott rendezték meg este 8 órától, és Puhl Sándor vezette. A meccset 12 ezren nézték meg a helyszínen.

A csapat az egy évvel korábbi kártyanaptáron, még Garamvölgyi Lajos vezetőedző nélkül

A történelmi mérkőzésre Debrecenből is hatalmas autókaravánnal és különvonattal utaztak a szurkolók. Megérte megtenniük a nagy utat, hiszen a viadal látványos és izgalmas volt, és a Loki győzelmével zárult. A Garamvölgyi Lajos vezetőedző által irányított DVSC első gólját Bagoly Gábor szerezte meg a 21. percben, majd a tatabányai Kiprich József egyenlítő találata következett az 50. percben. Aztán a tatabányai Gelei Károly is gólt szerzett... csakhogy a saját kapujába! Így a derbit ezzel az öngóllal a DVSC nyerte meg. (Ezt a gólt a DVSC honlapja szerint a Loki játékosa, Vadicska Zsolt lőtte.)

Az első kupagyőzelem idején használt, volt Loki-pálya 2023. május 19-én. Fotó: © Debreceni Képeslapok

Debrecenben hajnalig tartó, óriási utcabállal köszöntötték az első MK-győzelmét arató Loki gárdáját, amely véghez vitte ezt a hőstettet. Szép volt, Fiúk! Hajrá, Loki! (Az 1949-es, nagyerdei magyarlengyel meccseket erre az összeállításunkra látogatva idézheted fel sok régi képpel.)

A '98-as kártyanaptár másik oldalán a DVSC női kézilabdacsapata szerepel


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az anyagainkat az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési eljárást von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése