Keresés ebben a blogban

2023. május 12., péntek

Tóth Pál idegenvezető 80. születésnapi köszöntése

Debrecen ismert és kedvelt polgárát, Tóth Pál helytörténet-kutató idegenvezetőt köszöntötték 2023. május 12-én délután, a Benedek Elek-könyvtárban a szép, kerek születésnapja és egy másik fontos évfordulója tiszteletére a barátai, pályatársai, valamint a családtagjai és a házigazda intézmény munkatársai is. Tóth Pál napjainkban is igen aktív: utakat, ismeretterjesztő előadásokat tart, és a kollégák programjait is megtekinti. Fotók: © Debreceni Képeslapok

A 80 esztendős Tóth Pál helytörténet-kutató, idegenvezető 2023. május 12-én. Fotók: © Debreceni Képeslapok

A zsúfolásig megtelt, Piac utcai nagyteremben az ünnepség előtt Tóth Pál a hagyományosan itt megtartott előadásainak aktuális részét mondta el a megjelenteknek. Ezúttal annak a sokoldalú és tevékeny Görög Demeternek az életútjáról beszélt, akinek ő maga is leszármazottja.

A ma is igen aktív Tóth Pál egy 2017-es idegenvezetésén, a Piac utcai Rickl-ház előtt. Fotók: © Debreceni Képeslapok

Ezt követően az idegenforgalmi, helytörténeti szakembert nemcsak abból az alkalomból köszöntötték fel, hogy pontosan 80 esztendeje látta meg a napvilágot, hanem azért is, mert immár 61 éve gyakorolja az idegenvezetői hivatást.

Tóth Pál a 2023. május 12-i ünnepségen, a Benedek-könyvtárban. Fotók: © Debreceni Képeslapok

A Debreceni Képeslapok is csatlakozik az ünneplőkhöz, s a magunk részéről szintén további nagyon sok sikert és jó egészséget kívánunk Tóth Pálnak!

Tóth Pál egy 2019-es idegenvezetésén, a nagyerdei élettudományi központ előtt. Fotók: © Debreceni Képeslapok


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése