Keresés ebben a blogban

2023. május 10., szerda

Így készült az újjászülető Vértessy-kastély teteje

Debrecen évtizedekig romos, elhagyott épületének, az immár végre újjászülető Vértessy-kastélynak a tetőépítéséről bocsátott rendelkezésünkre páratlan fotókat kedves olvasónk, Jánó József, aki maga is tevékenyen részt vett a munkálatokban a csapatával. Az alábbiakban az ő szuper képeit mutatjuk be.

A Vértessy-kastély csodaszép új teteje fentről megörökítve. Fotók: © Jánó József

Az első felvétel a már szinte kész tetőzeten ülve készült. A bal alsó sarokban egy mester látható munka közben, a horizonton pedig a Nagytemplom tornyai és a Petőfi téri 24 emeletes ház is kirajzolódik. A következő csokorban az építés fázisai követhetők nyomon Jánó József bravúros fotóinak segítségével:

Az anyagok felhordása és a tartószerkezetek felállítása a kastély tetején. Fotók: © Jánó József


Jánó József exkluzív helyszíni fotóin azt is tanulmányozhatjuk, hogy milyen anyagokat használt a csoport az új kastélytetőzet kialakításához: fém- és faoszlopokat, cserepet, stb.

Itt már abba is bepillantást nyerhetünk, hogy miként kerültek a helyükre a szép tetőcserepek. Fotók: © Jánó József

A fotók nézegetése közben felidézzük azt is, hogy a felújítás hírét a Debreceni Képeslapok olvasói is örömmel fogadták. A renoválásról szóló első cikkünk Facebook-posztjának hozzászólói közül például Szőnyi Adrienn így fogalmazott: „végre valami, amit nem lebontottak, hanem felújítottak”.
Bányai Sándor annak a véleményének adott hangot, hogy biztos, hogy a Vértessy-kastély szép és üde színfoltja lesz a környezetnek.

Lépésről lépésre az egyre sűrűbb állványzat a Vértessy-kastély tetején. Fotók: © Jánó József

Másik olvasónk, Varga Jenőné leírta: „De jó látni! Így csinálják Angliában is a több száz éves épületekkel, kívül visszaállítják a régi szépségébe, belül meg full új. Hátha ez is ilyen lesz.”
Kecskésné Varga Judit rámutatott arra is, hogy szintén nagyon örül a hírnek. Ugyanakkor Nádasdi Péter így fogalmazott: „Alakul! Csináljuk!!!”

A majdnem kész nagy mű, különböző szögekből megörökítve. Fotók: © Jánó József

Jánó József kedves olvasónknak ezúton is köszönjük a dokumentum értékű fotóit, és gratulálunk a munkájukhoz! A patinás Vértessy-kastély történetéről és évtizedekig várt újjászületéséről szóló legutóbbi összeállításunk idelátogatva tekinthető meg sok új és régi szép képpel.

A Vértessy-kastély belváros felőli főhomlokzata immár a szép új tetővel. Fotók: © Jánó József


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

A csodálatos Vértessy-kastély és a szintén gyönyörű új tetőzete közelről. Fotók: © Jánó József

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése