Keresés ebben a blogban

2023. május 8., hétfő

Lilaakác és orgona illata lengi be Debrecent


Debrecen köz- és magánterületeit a Józsa nevű városrészben különösen sok és szép virág ékesíti. Amikor arra kerékpározunk, akkor mindig megcsodáljuk, hogy nemcsak a zárt udvarokban, hanem a lakóházak kerítéseinek külső tövében, valamint a települési parkokban is mennyi-mennyi színes növény, például tulipán tündököl (legutóbb 2023. május 6-án tekertünk erre).
Magával ragadó, páratlanul mesés látványban lehet részünk akkor is, ha Debrecen felől érkezve, balra kanyarodunk a 2023-ban 300 éves Rózsás Csárda előtt a felsőjózsai Sillye Gábor utcába.

A Sillye Gábor utcai édenkert teljes látványa 2023. május 6-án, kívülről. Fotó: © Debreceni Képeslapok

Ott az egyik ingatlanon annyira kiváló összhangot alkotnak a téglakerítések, a szívnyílásos spaletták, a kovácsolt kapu, a terméskő út, a melléképületek, no és természetesen a dúsan pompázó lilaakác, hogy az festővászonra kívánkozik. (Házszámot direkt nem írunk, de könnyen megtalálható ez a csoda.) Mint jeleztük, Debrecen nagyon sok helyét díszítik pazar tavaszi virágok, köztük lilaakácok. A következő képen a Faraktár utcai növényegyüttest azért ajánljuk megnézni, mert szinte már az égig ér.

A Faraktár és a Szatmár utca sarkán megcsodálható égig érő lilaakác 2023 áprilisában. Fotó: © Debreceni Képeslapok

Rajta kívül immár nyílik az orgona (utolsó fotó) és a bodza, hamarosan pedig a szintén nagyon illatos hárs is szirmot bont! Hasonló összeállításaink az utóbbi hetekben:
Kivirult a Szent Anna utca, orgona nyílik a székesegyház alatt (23.04.26.)
Fotó: © Debreceni Képeslapok


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése