Keresés ebben a blogban

2023. október 2., hétfő

Csodálatos túrák hazánk legmagasabb pontján

A parádfürdői Cifra Istálló Kocsimúzeum 1979-ben. Fotó: Ráfael Csaba

Debreceniként szívesen ismerkedünk Magyarország más vidékeivel is, akár tényleges kirándulások formájában, akár képeslapok révén. Ezúttal az utóbbit tesszük, mégpedig Kedves Olvasónknak, Nagy Magdolnának köszönhetően, aki megajándékozott minket egy szép csomag üdvözlőkártyával, köztük Parádfürdő, Kékestető és Mátraháza retró fotóival. Az első három felvétel Parádfürdőt eleveníti meg.

A parádfürdői kultúrház 1982-ben. Fotó: Gabler Csaba
A parádfürdői SZOT-szanatórium 1966-ban. Fotó: Urbán

A Kékestetőt bemutató üdvözlőlapok fő eleme a szanatórium és a tévétorony. Ezeknek a képeknek azért is örülök, mert hajdanán huzamosabb ideig éltem ezen a festői vidéken.

Kékestetői képeslap 1986-ból. Fotók: Képzőművészeti Kiadó
Kékestető 1987-ben. Fotók: Csobaji E., Gabler Cs.
A kékestetői állami gyógyintézet 1967-ben. Fotó: Bakonyi Béla
A kékestetői állami gyógyintézet. Fotó: Képzőművészeti Alap 5. sz. fiók Bp.

Az északi tájegységünket bemutató képeslapok közül Mátraháza sem hiányzik, ezekre mutatunk néhány példát az utolsó reprodukciókon. Köszönjük szépen a képeket és a figyelmet, Kedves Olvasóinkat pedig továbbra is arra buzdítjuk, hogy régi és friss képeiket, témajavaslataikat küldjék el nekünk közzététel céljából a dkepeslapok@gmail.com címre!

Az állami gyógyintézet Mátraházán, 1986-ban. Fotó: Ráfael Csaba


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Mátraháza, SZOT-üdülő, 1986. Fotó: Csobaji Előd

Turisztikai cikkeink sok régi és friss fotóval:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése