Keresés ebben a blogban

2023. október 17., kedd

A szép Leveles Csárda a Medgyessy sétányon


A debreceni parkerdő egyik ékessége a méltán híres Leveles Csárda, mely a Medgyessy sétányon bújik meg a csodás, öreg fák alatt. Ezt a szép, patinás vendéglátóhelyet látogattuk meg legutóbb 2023. október 16-án. Az alábbi videófelvételt ekkor készítettük, a cikk fotóit pedig május 25-én.


A képek és a videó alapján az is megállapítható, hogy a nyár eleji fotókon még látható lámpák immár eltűntek a vendéglő falairól. A cikk végén lévő, 2024. január 25-i fotót nézve pedig az is kiderül, hogy mostanra kitakarították az udvart, lefestették a kerítést, és a rácsokat lécekre cserélték. 

A Leveles Csárda főkapuja a Medgyessy sétányon. (2023. május 25-én zárva volt.) Fotók: © Debreceni Képeslapok

A Leveles Csárda kerthelyisége. Fotók: © Debreceni Képeslapok

A sokak által a kedves emlékeik között őrzött Leveles Csárda egyelőre sajnos nem működik, akárcsak a közeli Régi Vigadó. Remélhetőleg azonban hamarosan ez a nevezetes, gyönyörű erdei vendéglőnk is újra fogadhatja az enni, inni, kikapcsolódni vágyó látogatókat!

A Leveles Csárda déli homlokzata (a háttérben a Hotel Nagyerdő). Fotók: © Debreceni Képeslapok

A Leveles Csárda déli kapuja a Medgyessy sétányon. Fotók: © Debreceni Képeslapok


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

A lefestett kerítésfalú és kicserélt kerítéslécű Leveles Csárda 2024. január 25-én. Fotó© Debreceni Képeslapok

A Leveles Csárda mellett a 39-esek emlékműve áll, a háttérben pedig a Hotel Nagyerdő. Fotók: © Debreceni Képeslapok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése