Keresés ebben a blogban

2023. augusztus 7., hétfő

Vízi paradicsom a kastélyparkban: a Gyulai Várfürdő

Debreceni lakosként és a cívisváros kedvelőjeként szívesen kirándulunk más településekre is, és az utazásainkon szerzett élményeinket, az adott hely követendő példáit örömmel osztjuk meg a hasonlóan gondolkodó olvasóinkkal. A galéria a képre kattintva is megnyitható!


Ezúttal a Gyulai Várfürdőben vendégeskedtünk 2023 augusztus elején az Almásy-kastély gyönyörű – a növényfajtákat is feltüntető – parkjában, ahol a fenti fotót is készítettük. További képeink és videós ízelítőnk az alábbiakban tekinthetők meg a békési paradicsomról. Fotók, videó© Debreceni Képeslapok


A Gyulai Várfürdőben több – egész évben nyitva tartó – fedett, valamint szabadtéri vizes létesítmény található, s ezek bőséges kínálatát gyógyászati, pihentető elemek, valamint sport- és szórakoztató attrakciók is gazdagítják. Szaunázni, sőt sakkozni is lehet, s dögönyözője több medencének is van.

Az Aquapalota melletti termálmedencében sakkasztal is van bábukkal. Fotó© Debreceni Képeslapok

A 2023-ban felújított dögönyözős medencében is kényelmes kőpadok szolgálják a fürdőzőket. Fotó© Debreceni Képeslapok

A strand egyik érdekes medencéje két ingyenes csúszdával és kalandpályával is rendelkezik. Ebben a medencében a szombati ottjártunkkor több zenés, látványos zumbafoglalkozáson is részt vehetett a vízben felsorakozott tornázó-táncoló vidám sokadalom.

Itt egy-egy nagy és kis csúszdáról lehet csobbanni. Fotó© Debreceni Képeslapok

A gyulai strand csúszdás medencéjének kalandpályája. Fotó© Debreceni Képeslapok

A Gyulai Várfürdőnek is az egyik legkedveltebb helye a hullámmedence, ahol óránként lehet ringatózni az ízléses csempékkel burkolt falak között. A szép burkolat a többi medencének is sajátossága.

Vidám hullámimádók a Gyulai Várfürdőben. Fotó© Debreceni Képeslapok

A békési strand hullámmedencéje, szemből. Fotó© Debreceni Képeslapok

Személyes tapasztalataink szerint a Gyulai Várfürdő hullámmedencéjének népszerűségével egy másik létesítményé vetekszik igazán: a fantasztikus játékokkal felszerelt, színpompás gyermekmedencéjé.

A Gyulai Várfürdő gyermekmedencéjének polipos kisebb része. Fotó© Debreceni Képeslapok

A gyermekmedence kalózhajós fő része, ahol szintén mindenből víz zuhog-spriccel. Fotó© Debreceni Képeslapok

Meglepve és örömmel állapítottuk meg azt is, hogy ebben a békési vízi paradicsomban több úszómedence szolgálja az úszás szerelmeseit: ha jól számoltuk, akkor két fedett és egy nyílt téri.

A szabadtéri úszómedence épületében egy fedett úszómedence is „megbújik”. (Háttérben az ortodox templom.) Fotó© Debreceni Képeslapok

A „Lovarda” nevű gyulai fürdő-létesítményegyüttes úszómedencéje. Fotó© Debreceni Képeslapok

A „Lovarda” részen lévő fedett úszómedence mellett négy – különböző hőfokú – gyógymedence is található egy fedél alatt (de csak ha ezt is jól számoltuk). Az épületből a vízben kigyalogolva juthatunk át egy tőszomszédos újabb gyógytermál medencébe. A kinti medencék legtöbbjéhez ki-behúzható napvitorlák is tartoznak. Utolsó fotóinkon visszatérünk a gyönyörű díszparkba, melynek szobrai között a „strandoló” Erkel Ferenc zeneszerzővel is találkozhatunk, ő ugyanis a város szülötte.

A „Lovarda” egyik belső gyógymedencéje is csodás környezetben található. Fotó© Debreceni Képeslapok


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Napozók a „Lovarda” szomszédságában lévő termálgyógymedencénél. Fotó© Debreceni Képeslapok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése