Keresés ebben a blogban

2021. április 1., csütörtök

A szoboszlói Húsvét park

Az ünnepi tárlat nyitóképe a Halasi Fekete Péter téren. Fotók: © Debreceni Képeslapok

 
Debrecen ,,kistestvére", Hajdúszoboszló húsvét alkalmából egy nagyszerű ötletet valósított meg a Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár melletti zöldterületen.

Hímes tojások a a művközpont melletti parkban. Fotók: © Debreceni Képeslapok

Az intézményi és lakossági összefogás révén ugyanis egy szuper kiállítás vette kezdetét a minapi virágvasárnapon (2021. március 28-án) a Halasi Fekete Péter téren.

Pikó Sándor, debreceni képzőművész alkotása. Fotók: © Debreceni Képeslapok

A görögkatolikus templommal is határolt területen az óvodák, iskolák és más helyi intézmények által készített ünnepi műveket állítottak ki. A szervezők ugyanakkor nem feledkeztek el a fürdőváros lakóiról se, így az ő kompozíciókat is elhelyezték a növényeken és a parkban.

A központi kompozíció másik oldala. Fotók: © Debreceni Képeslapok

Mindennek az is a célja volt, hogy a lakosság, a civil szervezetek, egyházak, iskolák és óvodák közreműködésével  olyan szabadtéri húsvéti parkot hozzanak létre, mely illeszkedik a húsvéti ünnepkörhöz, és szellemi, kulturális és turisztikai értelemben is kifejezi a város újjászületését.

Nagyméretű nyúl- és csibefigura a millió kis alkotás között. Fotók: © Debreceni Képeslapok

A felhívásnak köszönhetően a vendégeket megszámlálhatatlanul sok, kis és nagy alkotás örvendezteti meg. Ezeknek a tojásoknak a díszítéséhez bármilyen technikát lehetett alkalmazni.

A tavaszi szélben táncoló kis tojásokat nem könnyű végignézegetni, annyira sok van. Fotók: © Debreceni Képeslapok

A látogatók mindemellett a Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár körül is gyönyörködhetnek tojásfákban, sőt az intézmény főkapuja mellett kialakított vitrinben vidám nyúlfigurák is kedveskednek a gyerekeknek és a szüleiknek.

A szoboszlói művközpont ünnepi környezete a főutca (Szilfákalja) felől. Fotók: © Debreceni Képeslapok

A szabadtéri kiállítás egyébként 2021. április 11-ig díszíti a Halasi teret. S ha ellátogatunk Hajdúszoboszlóra, akkor a város más nevezetességeire is érdemes időt fordítani. Mi a strand melletti parkban is sétáltunk, ahol a harangházat is körbejártuk.

A hajdúszoboszlói strand melletti harangház a Szent István parkban. Fotók: © Debreceni Képeslapok

DBKL

Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok írásait és fotóit, hogy amennyiben nem távolítják el azokat az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Tilles Béla jellegzetes fémszobra a tojáskiállítás mellett. Fotók: © Debreceni Képeslapok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése