Keresés ebben a blogban

2023. április 24., hétfő

A tulipánok városa lett a tavaszi Debrecen

Debrecenben is egyre inkább szirmot bont a tavasz, és immár nem kell tartanunk attól, hogy fagy és hó éri a virágokat, mint ahogyan 2023. április 6-án is történt. Első felvételünken a Kálvin tér ismét csodálatos virágszőnyegéből nyújtunk ízelítőt, ugyanakkor a közeli Rákóczi utcai virágdombokat is mindenképpen érdemes felkeresni és gyönyörködni bennük. Fotók: © Debreceni Képeslapok

A Kálvin tér szemet gyönyörködtető, végtelen tulipán- és virágszőnyege 2023 áprilisában. Fotók: © Debreceni Képeslapok

A kertészek ezúttal is kitettek magukért, hogy megszépítsék Debrecen közterületeit. Rajtuk kívül azonban a családi házas ingatlanok tulajdonosai se hagyhatók figyelmen kívül, hiszen például Józsán és Kismacson is szinte minden kertet és út menti zöldterületet virágok (főként tulipánok) tömkelegei ékesítenek. A jóból a lakótelepek se maradnak ki, a következő felvételünket a Dobozi mellett készítettük, az egykori Meteor Mozival szemközt (a háttérben az Árpád téri református templom).


A színpompás tavaszi virágok kedvelői mostanában a nagyerdei Szabó Magda sétányon is megcsodálhatják a végeláthatatlan ültetvényt. Mindemellett a Nagyállomás előtti parkban, a Petőfi téri villamosfordulóban is szívet-lelket melengető csodák derítik jobb kedvre az arra járókat. Összeállításunk utolsó képein ebből és a Kossuth téri kertből szolgálunk egy kis fényképes szelettel.

A Petőfi tér színpompás, terebélyes virágültetvényeinek egyike a 24 emeletes lakóház előtt. Fotók: © Debreceni Képeslapok

Ezekben az ágyásokban is a sok-sok más növény között leginkább az ezerszínű tulipánok tündöklése dominál, így nem túlzás megállapítanunk: a tulipánok városa lett a tavaszi Debrecen! 

A Kossuth-szobor melletti virágsziget a Kossuth téren, 2023 áprilisában. Fotók: © Debreceni Képeslapok


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése