Keresés ebben a blogban

2024. február 11., vasárnap

Az Újkerti lakótelep színes házai a magasból


A Debrecen egyik legnagyobb városrészében található Újkerti lakótelepre csodálkozhatunk rá azon felvételek révén, melyeket Kedves Olvasónk, Nyitrai Daniella bocsátott rendelkezésünkre.

A Cívis utca színes lakóépületei, valamint a háttérben a Borbíró tér. Fotók: © Nyitrai Daniella

Nyitrai Daniella első fotóján a Jerikó utca tárul fel, a másodikon pedig a Cívis utca és a Borbíró tér. A következő képen ugyanakkor közelebbről is szemügyre vehetjük a fenti fotó hátterében látható, egykori tetőtéri csillagdát:

A 15. emeleten lévő kupolában a Magnitúdó Csillagászati Egyesület Debrecen működott. Fotók: © Nyitrai Daniella

A Nyitrai Daniellától kapott negyedik fotó azért is különösen érdekes, mert középen (a Mikszáth és a Martonfalvi utca sarkán) az egykori Aranykakas vendéglő helyére épített társasház rajzolódik ki, mögötte pedig az a társasház, amelyik a hajdani gyógyszertári központ területén magasodik a Békessy és a Dóczy utca sarkán.

A kép közepén az Aranykakas étterem helyére épített társasház látszik, míg mögötte a gyógyszertári központ területére emelt társasház.
Fotók: © Nyitrai Daniella

Levélírónk, Nyitrai Daniella a nyugat felé elterülő panorámájukról is küldött képeket, e mostani összeállításunk végén ezeket osztjuk meg az érdeklődőkkel.

A Kertváros nevű debreceni városrész látképe az Újkertből. Fotók: © Nyitrai Daniella

A Nyitrai Daniella további felvételeit bemutató anyagunk, amelyben a nagy ritkán az Újkertből is látható Északi-középhegységet örökítette meg, ebben a cikkünkben csodálható meg. Kedves Olvasóinkat továbbra is arra buzdítjuk, hogy archív és friss képeiket, témajavaslataikat küldjék el nekünk közzététel céljából a dkepeslapok@gmail.com címre vagy a Facebook-oldalunk idővonalára!

Ezen a felvételen a Kertváros, az Akadémiakert és a Böszörményi út is szemügyre vehető. Fotók: © Nyitrai Daniella


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése