Keresés ebben a blogban

2015. augusztus 11., kedd

Attila

A debreceni belváros egyik legismertebb embere ő. Pedig nem nagyvállalkozó, és nem is menő rockzenész. Ül a lépcsőn a Piac utcán, és csak vár. Csendben kéreget. Mégis híresebb tán még a szemközti városháza politikusainál is.

Attila a leggyakoribb helyén, a Piac utcai lépcsőn, ahogy a legtöbben ismerték. Fotók: © Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok

A hőmérő 40 fokot mutatott a találkozásunkkor. Attila akkor is vastag ruhában ücsörgött a Simonffy-sarkon. Szokása szerint zenét hallgatva bólogatott. Kólát szeretett volna inni. Azt mondja, jól bírja a meleget, és általában az emberek is rendesek vele. Szereti Debrecent.

2015 augusztusa, Piac utca. Fotók: © Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok

A közteresek és a vendéglősök persze olykor arrébb tessékelik, s ő szófogadóan oldalog el. Mikor elfárad, a padon szunyókál egy darabig. Ám Attilát láthatóan tényleg sokan kedvelik. Valaki mindig akad, aki visz neki ennivalót, cigit, némi pénzt. Némelyek megállnak, és beszélgetnek, viccelődnek is vele. Jó benne az is, hogy nem nyomul, nem zsebel ki.
Debrecen legnépszerűbb Attilája hosszú évek óta része a belváros életének. Ha nincs ott, már szinte hiányzik. Ha nem lenne, ki kéne találni.
(Újabb cikkünket és fotóinkat idekattintva találod Attiláról.)

Frissítés: Attila 2019. november 14-én hajnalban cserbenhagyásos gázolás áldozata lett.

2013 szilveszterének éjjelén. Fotók: © Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok

DBKL 

Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése