Keresés ebben a blogban

2015. október 1., csütörtök

Csipkefa bimbója...


Debrecenben is beköszöntött az október – egyre ősziesebb az időjárás. Búsulni azonban nem kell, hiszen ennek az évszaknak is sok szépsége van.

Ezernyi színes termés, kökény, dió és csipkebogyó is érik már az utak mentén. Nosza, az utóbbiak közül vittünk is magunkkal egy ágat, hogy játsszunk kicsit. Mégpedig, hogy kipróbáljuk, milyen lenne például Debrecen főtere, ha ott is piroslana ilyen csodás bokor.

Nagyobb fotóért kattints a képre!
A csipkefa bimbója mellett a vetemény is kihajlott az útra, hiszen a határban helyenként még kukoricaleveleket zörget a szél. Guszta csövek sárgállanak a ragyogó kék ég alatt, s noha a látványuk igencsak szemet gyönyörködtető, azért remélhetőleg hamarosan mindenhol betakarítják.
Díszbe öltöznek ősszel a környező erdőségek is. A természet szerelmesei végre a gombászásnak is hódolhatnak, mivel hosszú szünet után, az esőknek köszönhetően ismét egyre több nyílik belőlük. Immár a pazar, ehető és ízletes őzláb is csapatosan terem a fák alatt!
Szöveg és fotók: © Debreceni Képeslapok

Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése