Keresés ebben a blogban

2022. február 8., kedd

Csodajárművek az üdvözlőkártyákon

A debreceni közlekedési eszközök bemutatása egyáltalán nem új „hóbort”. Hiszen, amíg például 2014 óta már CAF villamos is domborít egy kiadványon, addig az 1900-as évek elején még lófogat és gőzmozdony szerepelt a képeslapokon.


A masinákat üzemeltető Debreceni Közlekedési Vállalat Zrt. a 260-as nosztalgiavillamost is megörökítette. A spanyol jármű a Mester utcai biopályán sárgállik, veterán kollégája pedig a Nagytemplom előtt ragyog. A galéria a képre kattintva is megnyitható!

CAF II-es villamos a Mester utcai zöldpályán. Fotó: dr. Nagy Attila / Uropath

A megyei–városi baleset-megelőzési bizottság ugyancsak lapot jelentetett meg, s ezen motoros és gépjárműves zsaruk feszítenek – Tudatos biztonság, biztos jövő jelmondattal.


A járműveket bemutató sorozatból a virágkarneváli kocsik se maradhattak ki. Ezen az 1976-os pecséttel ellátott kártyán például a Debreceni Ruhagyár hattyúhajós kompozíciója lejt a Vörös Hadsereg útjánFotó: Tulok Ferenc


Mindezek mellett egy ZIU 9-es trolibusz is bevonult a debreceni képeslap-történelembe (Nagy Imre fotója és a Top Card Kiadó révén), de nagyon hangulatos a debreceni vidámpark kisvasútját bemutató kiadvány is. Fotó: Tusnádi Csaba Károly / Sygnatura Kft.



Napjaink idevágó különlegességei közül a Zsuzsi vonatokat is sokan fotózzák, a karácsonyi időszakokban pedig a debreceni fényvillamosokat is. Ilyen kocsi először 2013-ban közlekedett az I. számú vonalon, a következő évben pedig már egy új CAF is feldíszítve járt a kettes pályán. Fotó: © Debreceni Képeslapok


(Az itt megosztott képeslapokat se a netről szedtük össze másoktól, hanem a valódi kiadványok alkotta gyűjteményünk részei. Ne lopj te se!)

DBKL

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése