Keresés ebben a blogban

2018. május 21., hétfő

Legújabb szobrunk az Egyetem téren

Debrecenben a tudományok nagyerdei palotája előtt egész alakos bronzművet avattak a napokban: egykori vallás- és közoktatási miniszterünk, Klebelsberg Kuno szobrát, amit Juha Richárd készített.

A kompozíció körül virágoskertet alakítottak ki. Fotók© Debreceni Képeslapok

Az Egyetem téren így már két kompozíció tiszteleg az oktatási intézmény alapítói előtt. Hiszen korábban, 2016 őszén az épület jobb szárnya elé helyezték át gróf Tisza István szobrát, Kisfaludy Strobl Zsigmond alkotását. Klebelsberg szobra ezzel átellenben áll.

Az Egyetem tér 2018. május 20-án. Fotók© Debreceni Képeslapok

Látogatásunkkor megnéztük az Egyetem téri medencét is. Sajnos a szökőkút mostantól nem működik, fel sem szerelték a fúvókákat. A sima víztükröt a kacsák is felfedezték már maguknak. Remélhetőleg hamarosan felújítják és beüzemelik a kedvelt vizes látványosságot. Végül íme még egy kép a szoborról:

Juha Richárd új alkotása Klebelsberg Kunoról az Egyetem téren. Fotók© Debreceni Képeslapok


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése