Keresés ebben a blogban

2016. június 19., vasárnap

Újjászületett a Kerekestelepi Strand

A nagy pancsolómedencét meghosszabbították és mélyebbre alakították át, s immár feszített víztükrű.
Fotók: Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok

Debrecen második legidősebb fürdőhelye most pompás újjászületést ünnepel. Átépítették a nagy pancsolómedencéjét, és megszépült a gyermekmedence is. Emellett a régi értékeket is megőrizték, köztük a termálvizes rekreációs helyet. (A galéria a képre kattintva is megnyitható.)

A Szávay utca melletti, csaknem 60 éves létesítmény az átépítésnek köszönhetően immár tehát egy kisebbfajta úszómedencével és új gyermekjátszókkal is büszkélkedhet. (Sőt a tervek szerint a közel-jövőben négyméteres medence is lesz.) Lássunk is róluk egy másik felvételt. Íme:

A zuhatagos gomba körül öröm a pancsolás és a csúszdázás!

A feszített víztükrűre átépített hely alacsonyabb mélysége 110 centiméter, a mélyebb pedig 1,6 méteres. A partokon kényelmes napozóágyakat és biztonságos lépcsőket is kialakítottak, a bringásokat pedig benti, tágas tárolóhely is segíti a kabinoknál.

A 9 órai nyitás után már egyre többen élvezték a megújult strandot a szép időben. Fotók: Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok

Örömmel állapíthattuk meg ugyanakkor a vasárnap délelőtti ottjártunkkor azt is, hogy a fejlesztés nem járt a környezet károsításával, s így a fürdő és a kemping parkjait továbbra is csodás fák ékesítik.

A medencében labdázni szigorúan szabad! Emellett úszni is jól lehet benne, a parti napozókon pedig ropogósra süttethetjük a hasunkat

Megmaradtak a retro betonasztalok és a színes ajtajú kabinsor, továbbá a termálvizes medence, a vendéglő és a sportpályák is a felhőtlen kikapcsolódást és felfrissülést szolgálják. A nyitva tartásról és a jegyárakról ezen a linken lehet tájékozódni. Jó strandolást!


A sokak által kedvelt retro hangulatot is megőrizték a szép fák alatti színekkel és formákkal, ugyanakkor a biciklivel érkezők a járgányaikat is behozhatják ide. Fotók: Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése