Keresés ebben a blogban

2017. október 25., szerda

Napfényes őszi séta az ősi temetőnél


Debrecenben borongósan és csapadékosan teltek az október 23-i nemzeti ünnep körüli napok. Immár azonban kitisztult az ég, előbújt a Nap, úgyhogy ismét élvezhettük a sétát a szabad levegőn – mégpedig ezúttal a Vágóhíd utcai katolikus nyughelyhez látogattunk el. Fotók: Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok


A 130 éve megnyitott, egykori Debreceni Dohánygyárral szemközt elterülő emlékhely 2017-ben kereken 300 éves, hiszen a város 1717-ben adta örökös használatba a katolikus egyháznak. A provinciális barokk stílusú, szép kápolnát 1774-ben építtette a szent kereszt tiszteletére a nagykállói gróf Kállay János, aki császári és királyi tanácsos volt, továbbá kerületi táblaelnök.

Az 1774-ben átadott kápolna a 2017. október 25-i verőfényben. Fotók: Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok

Az 1932 óta nem használatos nyughelyet hagyományosan minden év november 2-án szokták megnyitni. Ezeken az alkalmakon az érdeklődők nemcsak megnézhetik a különleges sírköveket, hanem a kápolnában bemutatott misén is részt vehetnek.


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után.
A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése