Keresés ebben a blogban

2015. július 7., kedd

Péterfia Párizsa

Végéhez közeledik a beruházás első ütemének kivitelezése (2015. 07. 07.)

A debreceni belváros szomszédságában sok éven át szégyenfolt volt a Hunyadi és a Péterfia utcák közötti ingatlan a hajléktalanok által bitorolt, romos házaival és az óriási, üres telkével. Végre most már hamarosan befejeződik itt a Párizsi Udvar (első részének) építése.

A Kováts András tervezte épületegyüttesben lakások, irodák, parkolók és üzletek is lesznek. A Péterfia nevű városrész szélén most készülő épületrész otthonait – sajtóértesülések szerint – várhatóan nyáron adják át, a „kereskedelmi passzázsokat” pedig októberben.

Az építkezés megkezdése előtt évekig ilyen volt a csupasz ingatlan
a romos épületsor mögött. Fotók: Vass Attila Tamás

A második ütem a Hunyadi utcai rész megvalósítását foglalja magában. Ebben a tervek szerint fitneszterem és rekreációs központ is helyet kap, így ott majd egy nagy uszoda is várja a vízimádókat.

A Párizsi Udvar felülnézeti képe. Tervrajz forrása: Dehir.hu

A beruházás harmadik szakaszában a Péterfia és az Egymalom utcák övezte ingatlant építik be. Ennek eredményeként az üzletsor érintésével át lehet majd sétálni a Hunyadi utcáról az Egymalom utcára és a Péterfia utcára is.


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Az építkezés előterében egy műszaki különlegesség:
a Ganz villamosok is a kettes vonalon közlekednek, mivel most nincs szükség rájuk
az egyes vonalon, a síncsere miatt (2015. 07. 07.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése