Keresés ebben a blogban

2015. június 22., hétfő

Körforgás

Debrecenben bármi megtörténhet. Egy zenekar például a tízemeletes ház tetején nyomja a rockot, míg a belvárosban egy fegyveres medve osztja ki a srácokat.

Debrecenben az is megeshet, hogy egy budapesti banda ott forgat klipet a vadonatúj nótájához – innen fúj tehát a szél a lakótelepi bulival és a lövöldöző mackóval kapcsolatban. A csapat nem más, mint az eXtensive, a daluk pedig a „Körforgás”, amelynek klippremierje június közepén volt. Íme:


Sodró ritmusú, erőteljes ez a Körforgás, mint egy végtelen tánc az érzelmek hullámain. Nincs megállás, repít a lendület – ahogy egyik embertől szaladsz a másikhoz, aztán meg vissza az előzőhöz. A zene nemcsak pörgős és fiatalos, hanem olyan igényes és korszerű nóta, amely egyszerre zúzós, dallamos és persze elgondolkodtató is.

Horvay Máté (bass, vokál), Vass Marci (dob, vokál) és Héjja Krisztián (gitár, ének)
– az eXtensive a Gyulai Hírlap fotóján

Debreceni szemmel az is érdekes az itt felvett  „Körforgás”-ban, hogy a cívisváros jelenetei mellett feltűnik benne egy irigylésre méltó perspektívából az Újkerti lakótelep és a Jerikó utca is. Ezt a legmodernebb drónos technikával rögzítette az eXtensive, mi pedig ennek látványát is bátran ajánljuk megcsodálni a zene mellé.

V. A. T.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése