Keresés ebben a blogban

2015. június 1., hétfő

Helló, Június!

Debrecenben is beköszöntött a nyár első hónapja, és vele a príma idő. Közeleg a vakáció! Tünde napjának reggelén, amikor még friss volt a levegő, csaptunk egy jó kört a cívisvárosban.


A Nagyerdőben ezernyi színben ragyognak a szirmok a Medgyessy sétánynál és a Békás-tónál is. A vízben már hal és teknős is úszkál, ugyanakkor egyre vígabban danolásznak a békák is.


A korán kelők még harmatosan csodálhatják meg a virágokat, s az ájer olyankor az öntözők permetétől is üdítő. Szélcsendben és a szökőkútszünetben még mozdulatlan a víztükör a tavon is és a ködszínházon is.


A lila, kék és fehér harangvirágokon kívül sárga és ciklámen írisz is illeg-billeg most a környéken. A stégen már fiatalok reggeliztek, a csövesek pedig a kukákban kotorásztak.


Látogatásunkkor egy kismama vidáman csacsogott a gyermekével a tölgyfa árnyékában. Odaát pedig, az Egyetem téren a „Vízbe nyúló fiú” már sokak vágyát fejezte ki a fokozódó verőfényben és hőségben: kitört a nyár, hagyjunk itt csapot-papot... Menjünk szabira, irány a strand!

V. A. T.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése