Keresés ebben a blogban

2021. május 2., vasárnap

Májusi varázslat a Petőfi téren

Festői látvány örvendezteti meg az utazókat a villamos-végállomáson. Fotók: © Debreceni Képeslapok

Debrecenben sokáig az egyik legszebb téregyüttes volt a Petőfi tér, hiszen a Nagyállomás előtt, valamint a Piac utcai részen is mindig sok virág és más növény tündökölt. A hely leendő átépítése miatt az Erzsébet és a Holló János utca közti rész most elég lehangoló, és a szökőkút se működik már.

A kompozíció megszépíti a Nagyállomás környékét. Fotók: © Debreceni Képeslapok

A Nagyállomás előtti villamosforduló parkja azonban kifejezetten szemet gyönyörködtető azokon a helyeken, ahol beültették ezerféle virággal a szorgos kertészek. Sajnos itt is vannak kitaposott részek, az pedig külön elszomorító, hogy egy helyszínelő autó gyakran áll a forgalmi iroda melletti, immár egyre kisebb, egyre inkább kipusztított zöldterületen...

A Petőfi-szobornál is vannak most ágyások, és virágzó fában is gyönyörködhetünk még. Fotók: © Debreceni Képeslapok

Ennek ellenére szívből ajánljuk mindenkinek megcsodálni ezt a fantasztikus parkot, a többi pedig remélhetőleg hamarosan rendeződik. 

DBKL

Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok írásait és fotóit, hogy amennyiben nem távolítják el azokat az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése