Keresés ebben a blogban

2016. április 3., vasárnap

Csordultig telt a Vekeri!

Immár túlzás nélkül megállapíthatjuk, hogy újjászületett az erdőspusztai paradicsom. Fotók: © Debreceni Képeslapok

A debreceniek kedvelt kirándulóhelye, a Vekeri-tó végre ismét a régi fényében ragyog. Sőt, a tavaly őszre kiszáradt meder tele van kristálytiszta vízzel, a tükrön hattyúk úsznak, zöldell a vidék, a parton pedig igazi majálishangulat volt április első vasárnapján.

A meseszép madarak a Vekeri víztükrén.
Nagyításért kattints a képre!
A táj csodálatos, de azáltal pedig, hogy hét ágról sütött a Nap, és már a lombok is nyiladoznak, túlzás nélkül nevezhető lenyűgözőnek. A februári látogatásunkkor a parti vízmérce még szárazon állt, most azonban már nyakig elmerült. A piknikezők örömét tovább fokozza, hogy akárcsak Fancsikán, itt is megtelepedett két hattyú, ezek azonban közel is merészkednek az emberekhez, és elfogadják az eleséget. Nekik és a szuper időnek is köszönhetően, ottjártunkkor zsúfolásig megteltek a padok, a játszótér és a főzőhelyek, s kiválóan és békében érezték magukat a környékbeliek és a messzi földről jött külföldiek is...
Maradjon is így – peace!           DBKL

A vízmérce nemrég még szárazon állt, de most már ellepi a víz :)) Fotók: © Debreceni Képeslapok

Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok írásait és fotóit, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után! A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése