Keresés ebben a blogban

2016. december 6., kedd

Hollóének, pásztorok...


Debrecenben szinte lehetetlen azonnal felfedezni az ünnepi meglepetéseket, már csak azért is, mert folyamatosan kapjuk az új és még újabb ajándékokat. Ezen a panorámaképen például egy különös fénypálya kék íve fénylik. Mi lehet az? Fotók: Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok


A kérdés természetesen költői, hiszen immár ki ne tudná, hogy mi az: a Kossuth-szobor körül kialakított liliputi kisvonat világító sínjei. De kék színben tündökölnek esténként az Egyetem tér tiszafái is, hiszen ott is a rájuk futtatott fényfüzérek teszik hangulatossá az adventet.

Az Egyetem tér fantasztikus esti pompája. Fotók: Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok

Visszatérve a főtéri karácsonyfához, ez az a hely, ahol nem lehet unatkozni. A színpadon például klassz programok vannak, s legutóbb a debreceni (ámde világhírű) Hollóének Hungarica Régizene Együttes műsorát örökítettük meg a Mikulás-váró partyn.


Mellettük egy nyalka hagyományőrző pásztort is lencsevégre kaptunk a Nagytemplom előtt felállított Reformáció emlékkapujánál. Hiszen a dal egyre inkább aktuális: ,,Hogy Betlehembe sietve menvén lássátok, lássátok."

Debreceni pásztor a Reformáció emlékkapujánál.Fotók: Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok

(Ha érdekelnek az idei advent további felvételei, akkor idekattintva tekintheted meg az összeállításunkat.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése