Keresés ebben a blogban

2016. december 19., hétfő

Advent utolsó hete...


Debrecenben az adventi hangulatot a hagyományos díszkivilágítás teszi meghittebbé, ami azonban nem csak a Kossuth téren és a Piac utcán varázsolja el a cívisvárost. Sőt, a megannyi újdonság mellett az utóbbi napokban a látvány nappal is kifejezetten ünnepi, mivel fehér jégkristályok csillognak a fákon – lásd az ezt bemutató tudósításunk felvételein. Fotók: Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok


A belvároson kívül az Egyetem tér is nagyon lenyűgöző, hiszen a medence körüli 20 tiszafát esténként kék ledkígyók ékesítik. Az élményt az ágakra ült zúzmara és a tájat borító hó teszi még teljesebbé. Az egyik fő attrakció azonban továbbra is a partyvillamos (lásd fent) és a Piac utcai fényfa:

A Simonffy-sarki dekorációk a látogatók nagy kedvencei. Fotók: Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok

Szenteste előtt egy héttel is nagy volt a forgalom ezen a részen, és e sorok írásakor az itteni fákon még szintén dér szikrázott a díszkivilágítás mellett. A következő képet december 17-én, a Kistemplom vonalából készítettük a korzóról.


Az utolsó összeállítással pedig a bevezető gondolatunkat illusztráljuk, mely szerint nem csak a főtér csillog-villog. Igaz, egyre kevesebb épületen futnak fényfüzérek, ám például a megyeháza, a Hotel Óbester és a Malompark ezúttal is kitett magáért. Érdemes megcsodálni ezeket is!

Ünnepi díszek a Kálvin téren, a Szent Anna-sarkon és a Péterfia utcán. Fotók: Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok

(Ha érdekelnek a 2016-os advent további fotói, akkor idekattintva tekintheted meg róla az összeállításunkat.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése