Keresés ebben a blogban

2015. december 4., péntek

Mézeskalácsfalu a Nagyerdőben

Templom, várfok, fenyőfák... és minden csupa porcukor! Fotó: Aquaticum

Debrecen karácsonyi szenzációi közül az egyik legkülönlegesebb az a sütemény-Liliput, ami az Aquaticum Hotelben csodálható meg.

belvárosi díszkivilágítás mellett érdemes megnézni ezt az ínycsiklandó terepasztalt is. Mile József világbajnok mesterszakács és csapata – több hetes előkészület után – csaknem egy hónap alatt állította össze. A 2,5-ször 2,5 méteres mini település felépítéséhez egyebek mellett 120 kiló liszt, 900 tojás, 29 kiló méz, 160 kiló porcukor, valamint 12 kiló vaj, két kiló fahéj és fél kilogramm szegfűszeg kellett.

Mile József, Szaniszló Nikolett és Szabó Viktória cukrászok a cukorváros építése közben. Fotó: Aquaticum

Az aprólékosan cizellált mesevilág már nem az első ilyen alkotásuk, hiszen az előző karácsonyra is készítettek egy nem kevésbé lenyűgöző remekművet. A mostani porcukor-havas kompozícióban szintén szerepelnek szebbnél szebb házikók, fenyők és templom, továbbá rénszarvasok és emberkék, de újdonság például a kis takaros szélmalom és a bástya is. És ezt az illatozó-szemkápráztató gyönyörűséget bárki ingyen megtekintheti az ünnep idején!A tavalyi kompozíció is bámulatos volt. Fotó: Vass Attila Tamás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése