Templom, várfok, fenyőfák... és minden csupa porcukor! Fotó: Aquaticum |
Debrecen
karácsonyi szenzációi közül az egyik legkülönlegesebb az a
sütemény-Liliput, ami az Aquaticum Hotelben csodálható meg.
A belvárosi díszkivilágítás mellett érdemes megnézni ezt az ínycsiklandó terepasztalt is. Mile
József világbajnok mesterszakács és csapata – több hetes
előkészület után – csaknem egy hónap alatt állította össze. A 2,5-ször 2,5 méteres mini
település felépítéséhez egyebek mellett 120 kiló liszt, 900
tojás, 29 kiló méz, 160 kiló porcukor, valamint 12 kiló vaj, két
kiló fahéj és fél kilogramm szegfűszeg kellett.
Mile József, Szaniszló Nikolett és Szabó Viktória cukrászok a cukorváros építése közben. Fotó: Aquaticum |
Az
aprólékosan cizellált mesevilág már nem az első ilyen
alkotásuk, hiszen az előző karácsonyra is készítettek egy nem
kevésbé lenyűgöző remekművet. A mostani porcukor-havas
kompozícióban szintén szerepelnek szebbnél szebb házikók,
fenyők és templom, továbbá rénszarvasok és emberkék, de újdonság például
a kis takaros szélmalom és a bástya is. És ezt az
illatozó-szemkápráztató gyönyörűséget bárki ingyen megtekintheti az ünnep idején!
A tavalyi kompozíció is bámulatos volt. Fotó: Vass Attila Tamás |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése