Keresés ebben a blogban

2019. november 19., kedd

Szabó Magda doromboló cicái


Debrecen legnevesebb írója, Szabó Magda (1917. október 5. – 2007. november 19.) arról is híres a művei mellett, hogy szerette az állatokat, és sok macskát is befogadott az otthonába.

A Kossuth téren 2017. október 5-én felállított szobrának alkotója, E. Lakatos Aranka erről is megemlékezett. A debreceni művész ugyanis a kompozíció padkarfáit ennek tiszteletére macskaalakúakra formázta meg!

Érdemes ezeket a beszédes tekintetű bronzcicákat is közelebbről megcsodálni, és persze aki teheti, a telefonjával csatlakozzon a szobor QR kódjához is. Hiszen akkor nemcsak információkat kaphat


Szabó Magdáról, hanem a hangját is hallhatja az archív felvétel révén. A doromboló macskák egyébként bizonyára kedvenc kabaláik a látogatóknak, és sokan simogatják meg őket. Sőt, már most is olyanok, mintha fényesebb lenne az arcuk... Fotók© Debreceni Képeslapok

A Szabó Magda-szobor látványa a Nagytemplom felől, a bal oldali cicával.
Fotók
© Debreceni Képeslapok


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése