Keresés ebben a blogban

2021. április 25., vasárnap

Déri téri április

Smaragd ruhát öltött a Déri téri öreg tölgy. Fotók: © Debreceni Képeslapok

Debrecen tavaszi újjászületésében gyönyörködve ezúttal a Déri téren csodálkoztunk rá április meglepetéseire. Ottjártunkkor madárcsicsergés, a víz csörgedezése és a kavics ropogása fogadott minket az ébredező természet színpompája közepette.

A Múzeum előtti csobogó is megörvendezteti az itt megpihenőket. Fotók: © Debreceni Képeslapok

Az egykori Pap-tava helyén pompázó süllyesztett parkban már zöldülnek a fák, és a zuhatagos kis csobogók is működnek a Déri Múzeum palotája alatt.

A zenepavilon és a volt Kisrefi épülete az április 23-i naplementében. Fotók: © Debreceni Képeslapok

A csodás park megtelt élettel, sok család, pár jön ki ide élvezni a szépséget és jó levegőt. Ezt a sétányokon és a lenti kavicsos placcon is megannyi pad szolgálja.

A Merengő című szobor a tér keleti karéján. Fotók: © Debreceni Képeslapok

A kertészek a Déri téren is tökéletes munkát végeztek, hiszen az ágyásokban gyönyörű virágok tündökölnek. A Merengő című szobor és a többi kompozíció a színpompás növényeknek köszönhetően még meghittebbé varázsolja a parkban eltöltött időt.

A nemzeti banki palota erkélye alatt virágzó díszfa. Fotók: © Debreceni Képeslapok

Aki erre sétál, a park szépségein kívül érdemes felpillantania a posta- és a püspöki palota közötti átjáró mennyezetére is. A boltív különleges magyaros szecessziós díszítést rejt a lámpatest körül.

Az átjáró boltívének gazdag díszítése. Fotók: © Debreceni Képeslapok

DBKL

Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok írásait és fotóit, hogy amennyiben nem távolítják el azokat az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése