Keresés ebben a blogban

2015. november 7., szombat

Meghittség és derű

A Darabos utca. Festmények: Masits István. Reprók: Vass Attila Tamás

Debrecen kortárs képzőművészei közül ezúttal Masits István grafikus, festőművész munkáiból mutatunk ízelítőt. A Színek, tájak, érzelmek című kiállítás november 27-ig látható az Élettudományi Galériában.

A botanikus kert

Az alkotó (aki eredetileg nyomdaipari ofszet gépmester) három évtizede fest és rajzol. Foglalkozik kerámiázással, valamint gyorsportré-készítéssel is. Stílusa mára kiforrott, jól felismerhető – akárcsak a témái. A galéria a képre kattintva is megnyitható.

Nagytemplom, Kossuth tér

Képein a debreceni óváros meghitt hangulata mellett az érintetlen Nagyerdőt és a távoli mediterrán vidékeket is szívesen és féltő gonddal ábrázolja. Az élet szépségét és a derűt kifejező művei szerethetők és könnyen befogadhatók, hiszen nem absztraktak, és nem felkavaróak.

A Faragó utca

Masits Istvánt nagyon sokan ismerik a cívisvároson kívül is. Ez nagyban köszönhető a személyiségének, amellyel többnyire vidámságot és optimizmust sugároz. Gyakran viccelődik, és ha teheti, önzetlenül segít másokon.

H. L. háza

Kedvelt társasági személyiség, akinek ugyanakkor a mai világunkról is határozott véleménye van. Igaz, ezeket direktben nem szövi bele a műveibe, és szinte kizárólag csak burkoltan, a témaválasztásaiban érhetők tetten.

A Tanító utca

Portrékkal is gazdagított, mostani tárlata november 27-ig tekinthető meg az Élettudományi Galériában. Reprodukciók: Debreceni Képeslapok

A Csonkatemplom

Portofino

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése