Keresés ebben a blogban

2015. november 30., hétfő

Karácsony csillagai


Debrecenben beköszöntött a hagyományos karácsonyi díszkivilágítás időszaka. Advent első vasárnapján felgyúlnak a varázslatos fények, melyek esténként beragyogják a belvárost.
A galéria a képre kattintva is megnyitható.


A Kossuth téren tündököl a karácsonyfa, aminek az ágait és csúcsát immár nem a korábbi figurák ékesítik, a közelbe pedig egy világító rénszarvas került. Újdonságot találhatunk a Piac utcai korzó fölött is, ugyanis a Nagytemplom és a Kossuth utca között angyalok játszanak a fanfárjaikon.


A kedvelt motívumok sorában ezúttal is a Simonffy-sarkon ragyog a fényfa és a köszöntőfelirat, míg a Csapó utcánál a „megfagyott szökőkút” ejti ámulatba az ünneplőket.


A Hatvan utca felől most is LED-függöny hull alá csillogva. Vele szemben a növénysort is égőfüzérek borítják, s az ottani karéjban csodálhatók meg a kis karácsonyfák is.


Az ünnepi programok egyik kedvelt színfoltja a két kidekorált villamos is, amik esténként kivilágítva közlekednek. Ezek a járművek, valamint az adventi–karácsonyi díszkivilágítás is vízkeresztig (2016. január 6-ig) pompáznak Debrecenben.

Fotók: Vass Attila Tamás,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése