Keresés ebben a blogban

2015. november 26., csütörtök

Karácsonyi angyalok a város felett

Debrecenben finiséhez érkeztek az adventi díszkivilágítás és karácsonyfa-állítás előkészületei. A kompozíciók között csodás új formák is felfedezhetők.

A Piac utcán a karácsonyi vásár november 21-én kezdődött, s a portékák egyre több érdeklődőt vonzanak. Esténként a pavilonok fényben úsznak, azonban a fákra és oszlopokra szerelt égők felgyúlására picit még várni kell. Addig is kíváncsiskodhatunk, hogy milyen motívumok ékesítik majd a várost.

A karácsonyi vásár útját immár fanfáros angyalok hirdetik. Fotók: Vass Attila Tamás 

Az előkészületek alapján két szembetűnő változás máris tapasztalható. Az egyik az, hogy a Nagytemplom és a Kossuth utca között immár nem a korábbi csillagok függenek a korzó fölött, hanem karcsú angyalok, akik fanfáron muzsikálnak (ilyen a látványuk a sötétben). Másfelől a város karácsonyfájának ágaira is új díszek kerültek, akárcsak a csúcsára, s a közelben egy világító rénszarvast is felállítottak.

Az Aranybika előtti karácsonyfa is megújult, a fények vasárnap este gyulladnak föl először

A mostani díszkivilágítás november 29-én kezdődik. A programok során aznap 16 órától a Nagytemplomban lesz ünnepség, majd fél 5-től a Kossuth téren. A fények pedig várhatóan negyed 6-kor borítják be a belvárost.

Szöveg és fotók: 
Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok


Esténként a standok is ünnepi fényekben pompáznak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése