Keresés ebben a blogban

2022. április 1., péntek

Szép magyar tájainkon

Hajdúszoboszló buszállomása és strandja a női napozóval. Fotók / kiadó: Horváth Zoltán, Megyei Tanács

Debrecen lakói se csak a Balatonnál pihennek szívesen, vagy kirándulnak külföldre, hanem mindenekelőtt természetesen a szépségekben gazdag hazánk elbűvölő tájait is örömmel fedezik fel. Ebben az összeállításunkban a régi Magyarország emlékeit idézzük fel a korabeli képeslapok segítségével. 

A diósgyőri vár látképe madártávlatból. Fotó: Hámor Szabolcs

Ezúttal is a retro időkbe látogatunk vissza, s a szép fotográfiák révén e körutazásunkon Debrecenből elindulva a mesés Hortobágyon nézünk szét, majd Miskolc, Diósgyőr és Lillafüred csodáiban gyönyörködünk. Megállunk Mátrafüreden, Kékestetőn és Salgótarjánban, ugyanakkor Budapest néhány ámulatba ejtő nevezetességét is bemutatjuk, köztük a Parlamentet és a Szent Koronát is.

Püspökladány főtere a polgármesteri hivatal 2003-as üdvözlőlapján

A Dunát átlépve a Balaton és Pécs kies környéke se maradhat ki az összeállításból, amit végül szomszédunk, a szívünkhöz is közeli Hajdúszoboszló, Püspökladány, majd végül ismét a mi fenséges Debrecenünk zár.


És e galériából még mennyi, mennyi szépséget kihagytunk – amelyektől pedig oly kedves nekünk ez a kis hazánk, Magyarország!

A Hotel Budapest és a budai hegyvidék lélegzetelállító látképe. Fotó: Tulok Ferenc

A képeslapmásolatok eredeti felvételeit készítette: Bakonyi Béla, Bakonyi Tamás, Csobaji Előd, Fényes Tamás, Hapák József, Hámor Szabolcs, Horváth Zoltán, Inkey Tibor, Képzőművészeti Kiadó, Radó László, Sehr Miklós, Tomori Ede, Tulok Ferenc. DBKL

A Pécs melletti Tettye egykori szökőkútja a romoknál. A csobogó arról is nevezetes, hogy a debreceni
főtéri Zsolnay-szökőkútnak volt az itteni párja. Fotó: Sehr Miklós / Képzőműv. AKV

(Az itt megosztott képeslapokat se a netről szedtük le valaki mástól, hanem a valódi kiadványok alkotta gyűjteményünk megbecsült példányai. Ne lopj te se!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése