Keresés ebben a blogban

2016. december 3., szombat

A világ legédesebb házikói a Nagyerdőben


Debrecenben immár ismét fahéj- és mézeskalácsillat lengi be advent alkalmából az Aquaticum Hotelt, ahol most is káprázatos süteményvárost alkotott Mile József világbajnok mesterszakács és a csapata. Fotók: Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok


A cukormázzal és színes díszítéssel bevont liliputi építmények a szálloda második emeletén csodálhatók meg. A 2,5-szer 2,5 méteres mesevilághoz 140 kg lisztet, 1000 db tojást, 29 kg mézet, 160 kg porcukrot, 4 kg fahéjat, valamint 18 kg vajat és 1 kg szegfűszeget használtak fel – tudtuk meg Palotai Péter marketingvezetőtől.

A pici részletek is lélegzetelállítóan díszesek! Fotók: Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok

Az aprólékosan kidolgozott kompozícióban az ünnephez kötődő klasszikus motívumok is gyönyör-ködtetik a látogatókat. A házikók és a fenyvesek között vidám mézesfigurák, szarvasok és kisvonatok tarkállanak. A további részletekről pedig nyugodtan győződjön meg mindenki személyesen, hiszen a nagyszerű kompozíció ingyen tekinthető meg.
(Ha érdekelnek a tavalyi cukorváros képei, akkor látogass ide.)

A másik kisvonat esténként körbefut a sínpályán. Fotók: Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése