Keresés ebben a blogban

2024. április 20., szombat

A nagyerdei csónakázó utolsó igazi szép nyara


Debrecen kedvelt kirándulóhelye volt a 2013-as lebontásáig a nagyerdei csónakázó, ahol ilyenkor már nagy élet volt a családi és iskolai kirándulóknak és persze a romantikára vágyóknak köszönhetően. Fotók: © Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok

A csónakázó és az Újvigadó csendélete az utolsó esztendő, 2012 nyarán. Fotó: © Debreceni Képeslapok

A tó varázsát fokozta, hogy a ringatózás előtt/után az állatkert és a vidámpark, valamint természetesen a Nagyerdei Strand is útba ejthető volt. Vagy akár a szintén szomszédos Nagyerdei Stadionban zajló programmal is össze lehetett kötni a kiruccanást, és például az Újvigadóban is jót ehettek-ihattak, akik itt kapcsolódtak ki. Ha pedig ez se volt elég, akkor még irány a Békás-tóAz utolsó igazi szezonban, 2012-ben még különleges formájú vízibiciklik és a Nagyerdő közeli tájain használható „bringóhintók” is szolgálták a látogatókat. Aztán mégis utolérte a végzet a csónakázót, s a stadionnal és az Újvigadóval együtt lebontották. Ma, 2014 nyara óta ködszínházas szökőkút és mélygarárázs van itt.

A csónakázó 2012 nyarának végén, vízibiciklikkel. Ezután többé már nem nyitott ki e hely. Fotó: © Debreceni Képeslapok

Összeállításunk nyitóképe teljes méretben, a csónakázó utolsó szép évéből, 2012 nyarán. Fotó: © Debreceni Képeslapok


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése