Keresés ebben a blogban

2024. április 11., csütörtök

A debreceni Nagyerdő és belváros 1973-as retró képei

A nagyerdei csónakázó és Újvigadó 1973-ban. Fotó: Fortepan / Breuer Pál

Debrecen 1973-as életéről lapozgathatók elgondolkodtató képek a Fortepan kollekciójában. Ezúttal ezt a kort idézzük fel Breuer Pál felvételeinek köszönhetően. Az első fotón a nagyerdei csónakázón ringatózhatunk képzeletben, a második jeleneten pedig a Kohászüdülő is feltárul az Újvigadó felől.

A Kohászüdülő és a csónakázó az Újvigadó felől, 1973-ban. Fotó: Fortepan / Breuer Pál

A következő gyönyörű nosztalgikus képpel is még maradunk a nagyerdei részen. A fotón a Kossuth Lajos Tudományegyetem szép palotája pompázik, valamint a csodálatos Egyetem téri díszpark.

A Kossuth Lajos Tudományegyetem és a szobros-szökőkutas Egyetem téri díszpark 1973-ban. Fotó: Fortepan / Breuer Pál

Immár azonban beutazunk a debreceni belvárosba is, ahol elsőként a Nagytemplom és környéke 1973-as arcát idézzük meg. Mint látható, ekkor még a „halálkanyar” is megvolt.

A Nagytemplom a Vörös Hadsereg útja felől, 1973-ban. Fotó: Fortepan / Breuer Pál

A Nagytemplomtól már csak pár lépés a Kistemplom, valamint a Centrum Áruház. Időutazásunk végén a Vörös Hadsereg útjáról letérve még a Jászai Mari utcába is bepillanthatunk. Kellemes múltidézést!

A Vörös Hadsereg útja a Centrum Áruháznál, 1973-ban. Fotó: Fortepan / Breuer Pál


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

A Jászai Mari utca a Béke útja felől, 1973-ban. Fotó: Fortepan / Breuer Pál

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése