Keresés ebben a blogban

2024. április 7., vasárnap

Immár csupán egy újságosbódé maradt Debrecenben

Debrecen immár egyetlen és utolsó újságosbódéja a Piac és a Csapó utca sarkán. Fotó: © Debreceni Képeslapok

Debrecenben évek óta már csak két újságárusító pavilon szolgálta a járókelőket: a Csapó utca elején lévő, valamint az a kereskedés, amelyik még a Széchenyi utcán, a távolsági buszállomásnál üzemelt. Fotók: © Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok

A lebontott újságárusító pavilon helye (jobbról) a buszpályaudvarnál, 2024. április 7-én. Fotó: © Debreceni Képeslapok

Korábban ez utóbbi területen kisebb bazárváros volt szuper lacipecsenyésekkel, ajándék- és ruhaárusokkal, de az aktuális főépítész lebontatta azokat. Ezek közül a Széchenyi utcai bódét 2023 tavaszán végleg bezárták, most pedig, egy évvel később, immár szintén lebontották. (A mellette található büfépavilon még megvan, mint az a képeken is látható.)

A bezárt újságárusító pavilon (jobbról) a buszállomás Széchenyi utcai szélén, 2023 tavaszán. Fotó: © Debreceni Képeslapok

Az újságos árudák eltűnését a nyomtatott lappéldányszám csökkenése és a pavilonok kitiltása is okozta. Az elvitetett házikók némelyike a Vágóhíd utcai Zsibogónál állt elkerítve, a legtöbbet elbontották (virág-, dohány- és ételárusítót is), de van, amelyik játszótéri raktár, illetve lángosos lett, például az Újkerti lakótelepen.

A Piac és a Csapó utca sarkán lévő utolsó pavilonunk vajon meddig marad a helyén? Fotó: © Debreceni Képeslapok

Végezetül a Csapó utca elején található, egyetlen megmaradt újságosbódét mutatjuk be még egy képen. Ha pedig érdekel a Szoboszlói úton 101 éve megnyitott és 2014-ben lebontott kis trafik históriája sok archív felvétellel, akkor látogass erre a múltidéző összeállításunkra.

DBKL

Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése