Keresés ebben a blogban

2024. április 26., péntek

Lovas kocsi a Honvéd utcán, a hajdani Nagyerdei Strand, Csapó utcai cipőjavító... – a Tőletek kapott fotókon

Lovas szekér a Honvéd utca és az Egyetem sugárút kereszteződésében, 2011 tavaszán. Fotó: © Mercs László

Debrecen közelmúltjáról és jelenéről ismét sok szép fotót kaptunk Kedves Olvasóinktól. E művek közül szemezgetve, az első felvételen lovas szekeret láthatunk az Egyetem sugárút elejénél, Mercs László sasszemének köszönhetően. A második fotó-összeállítást Halasi-Szabó Magdi készítette, így örökítve meg a lebontott Nagyerdei Strand arcait a létesítmény utolsó nyarán.

A lebontott Nagyerdei Strand jelenetei az utolsó év, 2017 nyarán. Fotók: © Halasi-Szabó Magdi

Masits István ezúttal is több képpel örvendeztette meg a közösségünket. Csokrából a Csapó utcai cipésznél elcsípett jelenetét adjuk közre, valamint az Árpád téri templomot bemutató kompozícióját. Sőt, a cikk végén egy harmadik felvétele is megtekinthető.

A Csapó utcai korzó a régi cipőjavítónál. Fotó: © Masits István

Az Árpád téri református templom. Fotó: © Masits István

Nagy Balázs Sándor a nagyerdei vidámparkba kalauzolt minket, ahol egy nemrég beszerzett helikoptert kapott lencsevégre.

A nagyerdei vidámpark új szerzeménye: egy felújításra váró, Mi–2-es helikopter. Fotó: © Nagy Balázs Sándor

A következőkben Mercs László első képét osztjuk meg immár teljes méretben, aztán Masits István ígért harmadik alkotása is „színre lép”. Köszönjük szépen a képeket Mindenkinek!

Lovas szekér a Honvéd utca és az Egyetem sugárút kereszteződésében, 2011 tavaszán (nyitóképünk teljes méretben). Fotó: © Mercs László

Kedves Olvasóinkat továbbra is arra buzdítjuk, hogy archív és friss képeiket, témaötleteiket küldjék el nekünk publikálás céljából a dkepeslapok@gmail.com címre vagy a Facebook-oldalunk idővonalára!

Csapó utcai öreg kapu a Fórum közelében. Fotó: © Masits István


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése