Keresés ebben a blogban

2024. április 6., szombat

Így fest most a magasból a Szent Anna templom, Ludas, piarista gimi, a színház és Angol Királynő Hotel környéke

A debreceni belvárosról készített újabb panorámaképeit bocsátotta a Debreceni Képeslapok rendelkezésére Kedves Olvasónk, Oláh Róbert.

A friss fotón a Nagytemplom, segélyegyleti székház, Csokonai Színház, Csokonai Fórum, pénzügyi palota,
Angol Királynő, Forrai-ház stb. épülete. Fotó: © Oláh Róbert

A fenti szuper fotóján a Jászai Mari, Kossuth, Batthyány utca környéke tárul fel, s a Nagytemplom, a Csokonai Színház és a pénzügyi palota is látszik, de szépen kirajzolódik a Kossuth utca 23. szám alatt található Forrai-ház és a szomszédos egykori Angol Királynő Szálloda udvara is.

A Jászai Mari utcai parkoló és a középső tűzfal festménye a Batthyány utcai magasház tetejéről. Fotó: © Oláh Róbert

A harmadik képen a Jászai Mari utcai falfestmény is megbújik, alább a Szent József Gimnázium 2023-ban 120 éves palotájára csodálkozhatunk rá:

A mai Szent József Gimnázium (korábban piarista gimnázium) látképe 2024 áprilisában. Fotó: © Oláh Róbert

A Szent Anna Székesegyházról, valamint az egykori Ludas Matyi Espresso épületéről külön felvétellel is megörvendeztetett minket Oláh Róbert. A képen a Varga utcába is bepillanthatunk, míg az utána következő fotó jobb szélén a Borsos József által tervezett rendőrpalotában is gyönyörködhetünk.

A régi Ludas, piarista gimnázium, Szent Anna templom és a Varga utca. Fotó: © Oláh Róbert

Oláh Róbert fotói a Kossuth utca 22. szám alatti Balogh-házról ebben a cikkünkben tekinthetők meg. A művész fantasztikus képei a Petőfi téri kamarapalotáról idelátogatva csodálhatók meg. Az Alföldi-palota tetején készített panorámafelvételeit itt adtuk közre. Kedves Olvasóinkat továbbra is arra buzdítjuk, hogy archív és friss képeiket, témaötleteiket küldjék el nekünk publikálás céljából a dkepeslapok@gmail.com címre vagy a Facebook-oldalunk idővonalára!

A Jászai Mari, Batthyány és Kossuth utca környéke a magasból. Jobb szélen a rendőrpalota és a Balogh-ház. Fotó: © Oláh Róbert


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

A Petőfi téri 24 emeletes és a Piac utcai vármegyeháza 2024 áprilisában a Jászai / Batthyány utca felől.  Fotó: © Oláh Róbert

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése